Lingonbackens förskola
Föräldrakooperativ i Hågaby, Uppsala

 

Lokaler

Inomhusmiljön har utformats i nära samarbete med våra pedagoger, och är därför särskilt anpassad för våra behov och vår pedagogiska verksamhet. Inomhusmiljön är utformad med flera avgränsade utrymmen där barnen kan syssla med olika aktiviteter, exempelvis ett dramarum, ett ljud- och ljusrum, en läshörna och en ateljé. På detta sätt är lokalerna skräddarsydda för ett arbetssätt där barnen umgås i mindre grupper, samtidigt som möjligheten finns att samlas i helgrupp vid de tillfällen det är önskvärt.

Förskolans gård har utformats i samarbete med en landskapsarkitekt med stor erfarenhet av utemiljöer för barn. Precis runt hörnet finns en allmän lekplats som barnen besöker dagligen. På nära gångavstånd har förskolan också en odlingslott, vilken erbjuder en stimulerande miljö med rika möjligheter till lek och trädgårdsarbete.

I närheten av Lingonbacken finns även det småskaliga lantbruket Håga gård, som förskolan har ett nära samarbete med. Gården ger barnen en unik möjlighet att komma i kontakt med bondgårdsdjur (får, kor och höns) som sköts på ett hänsynsfullt sätt.

Sommaren 2017 så flyttade Lingonbackens förskola in i nya, heltigenom renoverade, lokaler i Håga bycentrum.

Lingonbackens förskola ansvarar ej för eventuella felaktigheter i texterna.