Lingonbackens förskola
Föräldrakooperativ i Hågaby, Uppsala

 

Välkommen till Lingonbacken

Lingonbacken är en liten förskola i Håga. Vi på förskolan är väldigt glada över den miljö vi har byggt upp där, i vilken barnen tillsammans med sina föräldrar uttrycker att de trivs så bra. Många lyfter fram den fantastiska personalen och förskolans småskalighet som anledningar till det. Vår naturinriktning bidrar förstås också. Med skogen runt hörnet tar vi ofta med verksamheten ut i naturen och vi gör många utflykter i vår närmiljö, exempelvis till Kung Björns hög eller för att hälsa på djuren på Håga gård, som vi har ett nära samarbete med. Just möjligheterna som det naturnära läget ger uppskattar de allra flesta familjer – inte minst för att det ger barnen ett naturligt intresse för miljö, hälsa och rörelse som de tar med sig under resten av livet.

Lingonbacken har sedan många år fått goda resultat i Uppsala kommuns föräldraenkät. Kolla in 2017 års resultat på Uppsala Kommuns hemsida.

Från och med höstterminen 2017 har vi flyttat in förskolan i nya fräscha lokaler vid Håga bycentrum, med plats för några fler barn. Intresserad? Kom gärna och hälsa på! Ring förskolechef Sara och boka ett möte på 072-389 59 11.

Lingonbackens förskola ansvarar ej för eventuella felaktigheter i texterna.