Mat och hälsa på Lingonbacken

Hälsa är en naturlig del av vardagen

Att skapa en miljö som främjar den fysiska och den psykosociala hälsan för både barn och personal är viktigt. Alla vistas mycket utomhus vilket förebygger smittspridning.

Goda och nyttiga måltider

Barnen har möjlighet till lekar och gott om fysisk aktivitet och förskolan serverar näringsriktig och hälsosam mat från Helgessons. Kockarna lagar all mat från grunden, är öppna för förskolans önskemål och strävar medvetet efter att använda närproducerade och ekologiska råvaror. Näringsriktiga mellanmål köps in från en ekologiskt certifierad matvarubutik.

Inga gifter i våra lokaler

För att förskolan ska vara en så giftfri miljö som möjligt arbetar styrelsen hela tiden med både inomhus- och utomhusmiljön. Verksamheten strävar efter att använda giftfria arbetsmaterial och rengöringsmedel, och giftfria material när lokalerna förbättras.

Vi äter betydligt fler kakor på våra sommarfester än vad vi samlar in här på lingonbacken.se. Men ändå: det handlar om grundläggande besöksstatistik via Matomo och möjligheten att bädda in innehåll från till exempel Youtube. Och så skyddar vi oss från oönskade meddelanden med hjälp av Googles ReCaptcha. Varken mer eller mindre.