top of page

Lingonbackens lokaler

Mångsidiga miljöer inomhus

Pedagogerna har varit delaktiga i att skapa förskolans inomhusmiljö. Därför är den särskilt anpassad för Lingonbackens behov och den pedagogiska verksamheten.

Lokalerna består av flera avgränsade utrymmen där barnen kan syssla med olika aktiviteter. Det finns ett dramarum, ett ljud- och ljusrum, en läshörna och en ateljé. Förskolan är skräddarsydd för ett arbetssätt där barnen umgås i mindre grupper, samtidigt som möjligheten finns att samlas i helgrupp när det behövs.

Lingonbacken har även tagit in hjälp utifrån för att skapa en god ljudmiljö, där barn och personal kan må bra och arbeta i lugn och ro.

Lantlig och varierad utomhusmiljö

Gårdarna har utformats i samarbete med en landskapsarkitekt med stor erfarenhet av utemiljöer för barn. Precis runt hörnet finns en allmän lekplats som barnen ofta leker på. Bara några hundra meter bort har förskolan en kolonilott. Där finns gott om möjligheter till lek och trädgårdsarbete.

I närheten av Lingonbacken finns det småskaliga lantbruket Håga gård som förskolan har ett nära samarbete med. Gården ger barnen en unik möjlighet att komma i kontakt med bondgårdsdjur som får, kor och höns. I området finns också gott om hästar.

Ett besök på Lingonbacken förskola
I videon nedan kan du få följa med på en liten rundvandring genom förskolans lokaler i Hågaby.

bottom of page